CBEC pilot bölgeleri Çin'i dünyaya bir adım daha yaklaştırıyor

November 30, 2022
hakkında en son şirket haberleri CBEC pilot bölgeleri Çin'i dünyaya bir adım daha yaklaştırıyor

CBEC pilot bölgeleri Çin'i dünyaya bir adım daha yaklaştırıyor

COVID-19 salgını, hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlarda sayısız ekonomik zorluk sunarak ve ülkeleri küresel düzeyde nasıl iş yapacaklarını yeniden düşünmeye zorlayarak büyük aksamalara neden oldu.

Çin bu tür durumlara karşı bağışık değildir.Ülke, dış ticareti istikrara kavuşturmak ve teşvik etmek için elverişli politikaları ölçeklendirmek için girişimlerde bulundu.Buna bağlı olarak, sınır ötesi e-ticaret (CBEC) büyümenin ana kaynağı olarak ortaya çıktı, hız kazandı ve Çin'in ithalat ve ihracatı için önemli bir kanal haline geldi.

Ulusal sınırlar ötesinde çevrimiçi alışveriş yoluyla ürün satın alma veya satma faaliyetlerinden oluşan CBEC, bir gecede gelişen bir olguyu temsil etmemektedir.Çin, 2015 yılında CBEC için kapsamlı bir pilot bölge oluşturmaya başladı ve son yedi yılda bu tür alanların sayısı ülke çapında toplam 165'e ulaştı.

24 Kasım'da Çin, geleneksel endüstrilerin dijital ilerlemesini teşvik etmek ve Çin'in dış ticaretini pandemi sonrası küresel ekonomiye uyarlamak için 33 şehir ve bölgede CBEC için kapsamlı pilot bölgelerin kurulduğunu duyurdu.

Coğrafi açıdan bakıldığında, duyurudan gözlemlenebilecek en belirgin husus, çoğunlukla doğu kıyı bölgelerinde yer alan önceki pilot bölgelerin aksine, yeni eklenen pilot bölgelerin tamamının e-ticaretin yoğunlaştığı orta ve batı bölgelerinde yer almasıdır. az gelişmiş.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Tibet Özerk Bölgesi, Yunnan Eyaleti, Guizhou Eyaleti, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi ve İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin yanı sıra çeşitli üçüncü ve dördüncü düzey şehirlerin yeni bölge listesine dahil edilmesi çok önemli. ulusal kalkınma stratejisi mesajı.

Çin, uzak bölgelerde kapsamlı CBEC pilot bölgelerinin kurulması yoluyla, ülkenin dünyanın geri kalanına açılmasını artırabilen son derece dinamik yeni bir dış ticaret biçimi aracılığıyla yerel pazar ekonomilerini destekleyebilir.